Afsløring: Her er Juleønsket-Julies far!

For første gang i mange år følger jeg for tiden med i en tv-julekalender, og jeg må indrømme, at Juleønsket har gjort rigtig mange af mine julekalenderfordomme til skamme – i hvert fald føler jeg mig ganske udmærket underholdt, når jeg hver aften klokken 20 et par gange om ugen sætter mig godt til rette i sofaen for at bingewatche de seneste dages afsnit af TV 2’s nyproducerede familiejulekalender.

Plotmæssigt er der ikke rigtig noget nyt under solen i Juleønsket, men det synes jeg heller ikke er så afgørende, fordi der netop er tale om en tv-julekalender. Den slags skal jo helst ende lykkeligt den 24. december – umiddelbart efter, at lokummet brænder så-godt-som ned til grunden i løbet af lillejuleaften, naturligvis!

Hvad angår Juleønskets persongalleri kan jeg især godt lide vogterenglen Gabi, som jeg i mange henseender synes er den mest underholdende karakter i serien. Jeg tænker dog, at hendes kølige væremåde nok let kan komme til at virke ret frastødende på julekalenderens yngste seere, men så er det jo altid noget, at Gabis engle-makker Michael supplerer hende perfekt ved at være en gennemført likeable karakter.

Jeg kan virkelig godt lide alle de jokes, der vedrører englenes forsøg på at blende ubemærket ind i menneskenes verden med alt hvad det indebærer af nye aktiviteter og koncepter – og jeg tror sågar, at der var lyd på mit brede smil, da Gabi på et tidspunkt i skyndingen bad Michael om lige at købe “nogen af de der madpakker” med hjem til husholdningen på den gamle færgegrill!

Forresten! Var det egentlig ikke noget med, at Gabi og Michael oprindeligt blev sendt ned til menneskene under påskud af, at vogterengle netop kendetegnes ved at være exceptionelt gode til at tale med og forstå mennesker…? Hmm – måske var den kølige, utålmodige og fåmælte Gabi bare ikke lige i skole den dag, der var menneskekundskab på skemaet i engleskolen – eller hvad?

Nå. Men altså…

Juleønsket er jo fortællingen om Julie, som så brændende ønsker sig at komme til at fejre jul sammen med hele sin (fortravlede) familie. Og eftersom Julie en uges tid inde i julemåneden opdager, at hendes far, Karsten, faktisk slet ikke er hendes biologiske far, begynder hun at jagte sandheden om, hvem det så i virkeligheden er, der udgør hendes fædrende ophav.

P.t. har Julie har en kraftig mistanke om, at hendes mor, Vigdis, i sin ungdom har datet den kendte og umanerligt attraktive danske skuespiller Atlas Berg, og derfor er Julie nu helt sikker på, at det er kendissen, der er hendes biologiske far. Meeeeen – der er jo altså stadig hele to uger til juleaften, så således forholder det sig formentlig ikke; sin rigtige farmand lærer hun højst sandsynligt først ordentligt at kende, når finaleafsnittet ruller over tv-skærmen juleaftensdag.

Til gengæld tror jeg godt, jeg kan gætte – og afsløre! – hvem det i virkeligheden er, mor-Vigdis havde en one night stand med efter en beruset julefrokost for 12-13 år siden…

Afsløring!

…det er nemlig ham der den mystiske rockmusiker-pedel fra skolen, der er Julies far!

Og helt ærligt: Hvis nu mor-Vigdis lige havde gjort sig den umage at google ham der bad guy’en, som scorede hende på byturen efter den der skæbnesvangre, berusede julefrokost for 12-13 år siden, så havde hun nok ret hurtigt opdaget, at han allerede dengang var en ustabil type.

I modsætning til mor-Vigdis anno 2002 har jeg for eksempel netop lavet en grundig googlesøgning for at blive lidt klogere på Pedel Jack – hvis det altså overhovedet er hans rigtige navn…! Og det viser sig faktisk, at han er en ret foretagsom herre, som – udover sit natlige virke som bad guy og rockmusiker – for tiden bijobber som forsker ved Københavns Universitet. Så i virkeligheden er det måske ikke så sært, at han altid virker lidt kort for hovedet, når Julie banker på døren til hans pedelværksted på skolen… Pedel Jack er nok bare lidt træt og stresset, gætter jeg på.

Nå, men der har du den altså; sandheden om Julies far! Og husk: Du hørte det fra mig først!

Hvis du vil have syn for sagen, kan du forresten tage et kig på nedenstående hemmelige videooptagelse, som helt klart underbygger min påstand om, om Pedel Jack vist nok altid har været en temperamentsfuld og nærmest lidt indebrændt type.

Tsk, tsk, mor-Vigdis… Du sku’ altså ha’ holdt dig for god til at gå i seng med en fyr, der tjente til dagen og vejen ved at skrive sarkastiske rocksange om hesteludere og forliste lorteparforhold!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *