Nå. Jamen hva’ skal der så ske nu …?

Jeg fik det sgu ikke, jobbet. Det job som jeg selvsikkert skrev om her på domænet i søndags, og som jeg ellers følte mig ganske sikker på at komme i betragtning til – i hvert fald for så vidt samtalerunden angik. Men jeg blev ikke kaldt til samtale; i stedet fik jeg endnu et nedslående afslag i min indbakke i går eftermiddags, og så gik jeg i seng og græd i tre timer, indtil Jeppe kom hjem fra arbejde og trøstede mig med kys og kram og en kold gravøl på terrassen.

Nå, men hvad skal der så ske nu …? Det spørger jeg mig selv om i de her dage.

I starten af juli besluttede jeg faktisk at det skulle være slut med at søge opslåede stillinger, for det er alligevel helt usandsynlig svært at få et ben til jorden på arbejdsmarkedet, når man ikke har fem-ti års erfaring inden for mit felt.

I don’t have a job because I don’t have experience, and I don’t have experience because I don’t have a job.

Men så ville skæbnen jo at sommerperioden bød på hele to Odense-jobs som begge fik det til at sitre af begejstring i hele min arbejdslystne krop. Og så endte jeg alligevel med at sende et par ansøgninger ud i jobsøgningssfæren. Og så fik jeg afslag – igen. Og dét på trods af at jeg faktisk søgte den ene af stillingerne på opfordring af arbejdsgiveren selv. Suk.

Så nu må der altså andre boller på suppen.

I mit arbejdsliv er der naturligvis intet, jeg hellere vil end at have et job som lader mig bruge de kompetencer som jeg har brugt mange år på at udvikle, men nu forsøger jeg mig med en ny strategi: Jeg sætter ønsket om at lande drømmejobbet inden for mit primære fagfelt på stand by på ubestemt tid, ryster kompetenceposen og går i gang med at søge arbejde inden for hvad som helst der tænder noget i mig. Det vil være mig en sand fornøjelse at være barista, bartender eller bogstavvender i Lykkehjulet, hvis bare jeg kan opstøve muligheden for at være det i samarbejde med nogle kolleger og i en sammenhæng der føles meningsfuld for mig. Desuden har jeg jo altid min blog at ty til, hvis jeg skulle komme til at føle mig i underskud af ordgøglerier.

Giv mig et praj hvis I får nys om en jobmulighed der kunne tænkes at være interessant for mig:

  • Jeg har base i Odense og er primært interesseret i at finde arbejde i min hjemby.
  • Mit primære fagfelt er skriftlig kommunikation og sprog, og jeg er af natur en dygtig organisator.
  • Jeg har desuden erhvervserfaring fra restaurations- og servicebranchen og stortrives især i arbejdet med (pop)kultur, underholdning og andre nydværdigheder.
  • Jeg er flydende i både rigsdansk, fynbo-jysk og engelsk, og tysk klarer jeg også, hvis det skal være.
  • Jeg kan brygge kaffe, styre en palleløfter og er desuden en ørn til at fadservere oksesteg med garniture helt uden at hælde grønærter i nogens dametasker.
  • … og hvis der er fredagsøl i farvandet, er jeg naturligvis altid frisk på hygge og socialt samvær efter fyraften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *