En molbo, en århusianer og en Liverpool-fan går ind på en bar …

Om en uges tid slentrer Jeppe og jeg ombord på en flyver med kurs mod Birmingham, og og når vi lander på britisk jord, tager vi et tog videre til Liverpool, hvor vi skal holde forlænget ferieweekend sammen.

Anledningen er blandt andet, at vi skal se Liverpool FC spille mod Crystal Palace på Anfield søndag den 22. april, og derudover tænker jeg, at vi bare skal suge til os af Merseyside-foråret og stemningen – nåhjo, og så napper vi nok også liiiiige et par Beatles-relaterede oplevelser, imens vi er i byen, hvor The Fab Four i sin tid mødtes og sød musik opstod og grundlagde den moderne popmusik som vi kender den i dag. Jeg glæder mig til det hele, især alt det, der ikke forudsætter nogen som helst form for sportsinteresse (there, I said it!) – men hvem ved, om jeg kommer hjem som en genfødt Liverpoolfan med scouser-accent og en fodboldforstand, der rækker længere end til at forklare offside-reglen til husbehov?

Når jeg kommer til Liverpool, skal jeg da helt sikkert lige gi’ den her bronzestaue af John Lennon foran The Cavern Club en krammer. (Credit: anpalacios via Flickr)

Jeppe har været i Liverpool et par gange tidligere, men for mig er det første gang, jeg skal opleve de såkaldte scousere på nært hold. Sandt at sige, så kender jeg faktisk ikke særlig meget til liverpudlianerne på forhånd, bortset fra at jeg ved, at de er blandt briternes foretrukne skydeskiver for jokes, lidt ligesom vi i Danmark har tradition for at fortælle vittigheder om århusianere og molboer. Og randrusianere. Og folk fra Varde. Ahem.

Et eksempel:

Why does the River Mersey run through Liverpool? ‘Cause if it didn’t run, it would get mugged!

Nå. Men ud over at kæresteferiere i Liverpool benytter min husbond og jeg også lejligheden til at hænge ud med to vennepar, der også skal se kampen på Anfield om søndagen – og lur mig, om ikke der er en del rejsetips at hente hos de tre herrer i selskabet samt den dame, der også er bidt af en gal fodboldspiller (indsæt selv Suarez-joke, hvis din fodboldmæssige referenceramme egner sig dertil) – men gode rejsetips kan man altid bruge flere af – såeh …

Hvad skal jeg opleve i Liverpool? Hvor skal jeg gå hen og spise? Hvem skal jeg be’ om at skænke mine pints? Og hvilken butik skal jeg shoppe i, når jeg skal opstøve et nyt souvenir-kaffekrus til min samling …?

Jeg agter forresten at snappe lystigt fra alle mine liverpudlianske udfoldelser, så følg med på Snapchat på snackchat84, hvis du vil være med på en kigger!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *