OFF var awesome <3

I sidste uge lavede jeg filmfestival i Odense, og det blev en uge som jeg sent vil glemme. Her er nogle af mine yndlingsbetragtninger fra ugen der gik:

  • En toårs bryllupsdag – også kendt som bomuldsbryllup – kan vel ikke fejres på mere passende vis end iført en hjerteblodrød OFF-uniform af “100 % cotton”, har jeg ret?
  • Distingverede filmmagere kan også lide karaoke. Bare fordi man har vundet en af verdens mest eftertragtede filmpriser, behøver man jo ikke gå af vejen for en oplagt anledning til at skråle firserhits på tæt pakkede provinsbarer klokken to om natten.
  • Kortfilm er simpelthen et vidunderlig dejligt filmformat. Hvis man, som jeg, foretrækker at se tv-serier frem for spillefilm, blandt andet fordi serierne oftest kun kræver en times opmærksomhed ad gangen, er kortfilmformatet helt perfekt. Jeg vil til enhver tid hellere have tre gode kortfilmoplevelser på en time end én tre timer lang spillefilmoplevelse, for de har simpelthen så meget på hjerte, de der pissedygtige kortfilmfolk. Hvis du endnu har den fede kortfilmoplevelse til gode, kan du se mange gode produktioner – ganske gratis – i kortfilmsektionen på streamingtjenesen Vimeo. Nåhja, og så er der jo forresten også kortfilmfestival i Odense igen næste år i uge 35, og det er dæleme også gratis.
  • De fleste af ugens aftener hang jeg ud med en amerikansk kortfilmproducer, Brendan, som både var fremragende selskab og enormt ydmyg omkring sit eget virke som filmmager. Han nævnte i en bisætning sit daglige arbejde som boom operator (altså den person på filmsettet som styrer den gigantiske, pelsede mikrofon under filmoptagelserne), og det fremgik klart at han ikke opfattede sit job som synderlig interessant eller glamourøst. Da festivalugen var ovre og Brendan var fløjet hjem til Brooklyn, googlede jeg hans navn og fandt ud af at han blandt andet har været boom operator på Birdman – BIRDMAN …! Seriøst, manden har været med til at lave en Oscar-film – med Michael Keaton, Emma Stone, Edward Norton, Naomi Watts og Alejandro G.-f**king- Iñárritu?! Jeg ville råbe den slags fra hustagene, hvis det var mig, og jeg er endda vokset op i Jantelovens land.
  • Thomas Levin er også pæn i virkeligheden. Det samme er Christian Tafdrup. Og torsdag aften, da jeg gik på jagt efter en ny øl i frivilligbaren, fandt jeg med ét mig selv klemt inde i en appetitlig Levin-Tafdrup-sandwich som jeg nok sent vil glemme.
  • At arbejde frivilligt for filmfestivalen 12 timer om dagen i en uge er det bedste jeg har gjort for min jobsøgningsproces overhovedet. Jeg har fået nye, spændende kontakter i mit netværk og mange intensive timers praktisk arbejdserfaring – og jeg har fået bekræftet over for mig selv og andre at jeg har noget fedt at byde ind med på arbejdsmarkedet. Og så har jeg oven i købet fået nogle minder med i rygsækken, som jeg allerede nu glæder mig til at tænke tilbage på, når jeg engang bliver gammel og grå.

Manner, sikke en awesome OFF-uge. <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *