Omvendt guide til introvert networking

“Omvendt guide”? … til “introvert networking”?

Ville det ikke give en hel del bedre mening at skrive en ligeud-ad-landevejen-agtig, retvendt guide til networking for introverte mennesker?

Jo, det ville det. Men sådan én ligger jeg ikke inde med. Jeg har nemlig slet ikke styr på hvordan man bør bære sig ad hvis man er introvert anlagt, men alligevel godt kunne tænke sig at lære at bruge sit netværk.

Jeg har dog en ganske god idé om hvad man ikke bør gøre, så derfor byder jeg ind med en omvendt guide til introvert networking. Af personlig erfaring ved jeg for eksempel at det ikke just virker styrkende for ens netværk, hvis man benytter sig af følgende strategi:

  • Undlad at spørge interesseret ind til andre mennesker. Du risikerer bare at de svarer igen.
  • Fortæl så lidt som muligt om dig selv. Og hvis du ikke kan slippe uden om det, så fokusér i det mindste på alt det du er dårlig til.
  • Undgå så vidt muligt øjenkontakt. Det er faktisk det allervigtigste.

Jeg er ikke udpræget introvert, men mine introverte karaktertræk har det med at få overtaget på de mest uhensigtsmæssige tidpunkter – for eksempel når jeg befinder mig i selskab med folk jeg ikke kender så godt, men gerne vil gøre et godt indtryk på. Så bliver jeg usikker, og så byder min introverthed mig at opføre mig tilbageholdende så jeg for alt i verden undgår at sige noget dumt.

Det er lidt noget skrammel at jeg har det sådan, for jeg er som bekendt på jobjagt, og i den forbindelse er jeg kommet frem til at jeg nok er nødt til at blive lidt bedre til at netværke. Og i næste uge skal jeg arbejde på Odense International Film Festival hele ugen, hvilket er ensbetydende med at jeg står over for noget nær verdens bedste mulighed for at lære en masse interessante og kreative mennesker fra hele verden at kende. Jeg skal bare lige finde ud af hvordan jeg får kontrol over min trang til at holde stirrekonkurrencer med gulvet/væggen/min telefon/noget i det fjerne når de akavede fornemmelser trænger sig på.

Så gode networking-tips modtages altså med åbne arme. Og et imødekommende kropssprog. Og øjenkontakt. Det er klart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *