Roskilde-lytterier – Part One: Søndagshygge med psykedelisk 60’er-stemning og funky dansk hiphop

Som jeg lovede her på bloggen i går, kommer her det første indlæg i min lille serie om warm up-programmet på årets Roskilde Festival.

Jeg har lyttet lidt til de artister, der optræder i løbet af festivalens første musikdag, søndag, og mine lytterier har affødt en lille håndfuld anbefalinger, som selvsagt er hamrende subjektive og dermed fandens go’e, hvis jeg selv skal sige det!

Here goes:

Benal er en dansk hiphop-duo, som minder mig lidt om Suspekt, en smule om L.O.C. og en hel del om nyere dansk hiphop i det hele taget. Benal skiller sig dog i mine ører ud fra mængden ved at være særdeles funky at lytte til, og det synes jeg er rigtig lækkert. Hvis jeg skal høre hiphop på Roskilde i år (there’s a first time for everything!), ku’ det bestemt godt falde ud til Benals fordel – i hvert fald hvis jeg ikke lige sidder og er midt i en godt lejrfest, når de går på scenen på Apollo Countdown søndag klokken 15.

Når danske Peter Wangel synger harmonier med sin egen autotunede stemme, leder det let tankerne hen på James Blake, og dét er absolut et plus i mine ører. Hr. Blake tegner sig for hele to af mine bedste koncertoplevelser på Roskilde nogensinde, og hvis Wangel kan præstere bare en brøkdel at det, som den gode James leverede på den hedengangne Cosmopol-scene i 2011 og på Orange i 2013, bli’r jeg helt sikkert hængende til meget mere end et enkelt nummer, når han træder op på Rising søndag klokken 15.30.

Er man til poppet og psykedelisk 60’er- og 70’er-agtig lyd, så kan man formentlig få sig en rigtig god oplevelse, når Young Dinosaur spiller søndag klokken 17 Rising. Musikken udgør efter min mening det perfekte soundtrack til at ligge i græsset sammen med en flok gode venner og en kold fadøl og bare nyde livet! Nummeret What Matters Today gør mig helt nostalgisk – men det handler muligvis mest om, at beatet minder mig om lydsporet til Asterix og Obelix’ besøg på Lyksalighedens Ø i den legendariske tegnefilm fra 1976!

Hvis man er i rockhumør, når musikken starter søndag i warm up-dagene, er der ikke særlig meget at vælge imellem – faktisk er det umiddelbart kun The Vintage Caravan og Black Book Lodge, der med rette kan betegnes som rigtig rockmusik. Imens jeg faktisk ganske godt kan lide førstnævnte, der lydmæssigt læner sig op ad rockens helt store navne som AC/DC og Metallica, bli’r det nok Black Book Lodge, som søndag klokken 23 lukker Rising med en gang uforfalsket heavyrock, der kommer til at trække mest i mig og mit rockhjerte i denne omgang.

Er du også den heldige indehaver af en partoutbillet til Roskilde i år? Og hvis du er – hvem vil du så gerne opleve på Rising og Apollo i warm up-dagene?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *